Fitness boksning og dertilhørende udstyr

Hvad end det er for at få aggressioner ud, hardcore cardio eller styrketræning er en boksepude genial at have. Boksepuden er et svært undervurderet fitnessredskab, som giver mulighed for både konditionstræning ved kontinuerlige øvelser men også tekniktræning, som mindsker risikoen for skader under træningen.

boksepuden i hjemmet - smart ophæng

En boksepude er dog ikke bare en boksepude og der findes et hav af forskellige muligheder på markedet, hvorfor det er vigtigt at sætte sig lidt ind i, hvad man skal vide når man køber en boksepude (tjek f.eks. guiden på boksepude.dk). Når man tænker på en boksepude, er det typisk den klassiske boksepude som er cylinderformet og enten i kraftigt læder eller canvas der popper op på nethinden. Denne type fungerer godt til alle typer boksetræning, hvor imod man måske skal gå efter en boksepude formet som et torso, hvis det er regulær kamptræning man er ude efter. Når man køber en boksepude skal man også overveje, hvor den skal hænge og derfor selvfølgelige undersøge, om loftet på det pågældende sted kan holde til en så tung genstand (ellers kan det gå meget galt – egne erfaringer). Alternativt kan man investere et stativ til boksepuden, og i forbindelse med ophæng skal man også sikre sig at det er nogle gode og solide kæder den kommer til at hænge i.

Hvis man er ude i at skulle have en alternativ boksebold kan man købe en dråbeformet majsboksepude. Det er den man som regel ser boksere stå og chatte til med slag i en abnorm kadence. Den er velegnet til træning af uppercuts og hooks idet man kan slå igennem uden at komme til skade ved det.

Man skal naturligvis også overveje sit budget når man køber en boksepude, samt veje det op med, hvor meget man har tænkt sig at bruge den i sin hverdag. Er man blot fritids eller motionsbokser, behøver det måske ikke være en state-of-the-art boksebold, hvorimod man skal investere lidt mere hvis man har ambitioner om at nå lidt længere med sin boksning. Det at købe en boksebold er et skridt i den rigtige retning hvis man ønsker en sund livsstil eller et vægttab. Boksepuden gør det nemt at træne hjemme idet den kan klare både styrketræning og kondition.

BoksehandskerFor at opsummere skal man huske at være opmærksom på, hvilken type boksebold man har brug for inden man køber en. Når typen er bestemt skal man vælge materiale og størrelse. Så kommer turen til ophænget, som skal passe til det boksebolden skal hænge i. Når man er i gang med købet af en boksepude kan man lige så godt få købt tilbehøret i form af boksehandsker eller wraps med det samme, så man r godt dækket ind. Hænderne kan godt få lidt skrammer i starten inden man kommer rigtigt ind i det, men boksning er skønt når man har rutinen.

Har du interesse for boksning udover at købe dig en boksepude, så kan du læse mere omkring boksning ved Danmarks Bokse-Union.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*