Genoptræning efter cykelstyrt!

Sidste vinter var jeg så uheldig at komme skade med min hofte i en cykelulykke. Selvom der lå sne, så cyklede jeg stadigvæk, men denne morgen gik det desværre galt – meget galt! I et sving skred min cykel fuldstændig væk under mig, der har formegentlig ligget is under sneen, men det kunne jeg jo ikke se.

Jeg blev hjulpet af fantastiske med cyklister, og kom med en ambulance. Jeg skal ikke gå i detaljer, men har aldrig tidligere oplevet så stort et smerte helvede som jeg pludselig befandt mig i. Jeg skal ikke gå i detaljer her, for selvom det har været træls at komme ud for ulykken, og skulle igennem en hofteoperation, så er jeg til gengæld hele vejen igennem mit behandlingsforløb blevet mødt af fantastiske mennesker, om det så har været læger, sygeplejersker, og fysioterapeuter.

Jeg har afsluttet mit egentlige genoptræningsforløb hos fysioterapeuten, men går stadigvæk til kontrol en gang imellem. Jeg er dog desværre ikke nået så langt at jeg må dyrke decideret hård motion, såsom løb og det kan ses på vægten!

Til gengæld så cykling og svømning rigtig godt for min hofte, og begge træningsformer har jeg hele vejen igennem min genoptræning, og nu på egen hånd, benyttet mig af.

Blev dog anbefalet af min fysioterapeut at købe en motioncykel, for at udelukke risikoen for at få skader ved fx hurtige ryk og retningsskift, – har haft et ret kompliceret brud og for at det skal kunne vokse ordentligt sammen, så skal jeg passe godt på! Jeg er dog super glad for min investering i cyklen, for den kommer jo til at holde i mange år, og ikke kun til projekt hofte blive god igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*