Hvad er en god bådforsikring?

Der er ikke noget andet, som er mere spændende end sejlsport. Vinden i håret og snap af storsejlet. Det er ingen overraskelse, at mere end 75 millinoner af mennesker alene i Amerika deltager i lystsejlads – her i Danmark kan vi ikke helt følg med, med samme tal, men vi er en del sejlere, som elsker vinden i håret.

shutterstock_150052430

Hvor er der sejlere, vil der sikkert være forsikringsselskaber. En bred vifte af virksomheder, der tilbyder bådforsikring, herunder Pantaenius, TopDanmark samt Tryg. Det kan nemt virke uoverskueligt, når det kommer til at vælge den rigtige forsikring til din båd. Da vi har sejlet en del år efterhånden, har vi af flere omgang stået overfor valget af bådforsikring, derfor har vi sammensat disse råd til dig (om du er nybegynder eller ekspert). Der er intet facit, men vi forsøger at komme tæt på. Er kaskoforsikring vejen frem? Hvilke værdi er du forsikret? Hvad skal du ellers være opmærksom på? læs med herunder.

Hvorfor skal jeg have en bådforsikring?

Hvis du er en ny bådejer, ville du måske undre dig over hvorfor din indboforsikring ikke dækker din båd. Trist, men det gør den ikke! Nogle forsikringer vil  dække en minimal del af meget små både. For eksempel både uden motor ligesom sejlbåd.

Både er unikke og kræver deres egen forsikring.

Din båd har intet at gøre med dit hjem og derfor vil forsikringen ikke dække den.  Der er ofte en krydssalg rabat, for eksempel hvis din båd er mindre end 30 meter og du har flere policer, kan du spare op til 10 procent på én forsikring og 15 procent for den anden

Hvordan adskiller bådforsikringen sig fra almindelige indboforsikring eller bilforsikring?

På visse punkter, er der nogle ligheder ved disse forsikringer. Ligesom indboforsikring dækker bådforsikringen skader dit fartøj.

Ligesom bilforsikring, dækker båden også for personskader. Hvis nu din båd rammer andre både eller fysisk skade andre personer. Du kan også købe dækning mod tyveri, hærværk, brand og oversvømmelse. Personlige ejendele dækning for din fiskeredskaber.

I modsætning til indbo- og bilforsikring, kan en bådforsikring giver dig muligheden for at suspendere dækningen for bestemte perioder, hvor du ikke bruger båden. Noget, som de fleste bådejere ikke er klar over.

Hvad er forskellen på ”aftale værdi” og ”markedsværdi”

I det øjeblik du starter båden, falder bådens værdi. For at hjælpe bådejere med at spare penge på ældre både tilbyder forsikringsselskaber muligheden for ”aftalte værdi” eller ”markedsværdi” i tilfælde af totalskade.

Med aftale værdi, skal den forsikrede og forsikringsselskabet være enige om bådens værdi på forhånd. Hvis der nu skulle ske noget med båden, får du det beløb, som I havde aftalt. Med markedsværdi, vil du kun få erstatte det beløb, som båden bliver vurderet til.

Er min båd dækket, når den er ude af vandet?

Mærkeligt nok, så er svaret ja – men ikke af din bådforsikring. Når båden er tilknyttet til din bil eller lastbil, er din båd dækket af din bilforsikring. Den dårlige nyhed er, det er udelukket dækket af din bilforsikring og der er nogle begrænsninger. Denne forsikring vil ikke betale for tab af et menneskeliv, personskade eller skade på ejendom, der opstår når den forsikrede båd blev transporterede på land (læs mere her: http://pantaenius.dk/dk/forsikring/forsikringsloesninger/soetransport.html).

Hvordan kan jeg spare penge på bådforsikring?

Nu hvor du kender det grundlæggende ved bådforsikring. Lad os se, hvordan du kan spare på din forsikring. Der findes mange forskellige typer af bådforsikring, herunder speedbåde, sejlbåde, husbåd , træbåd, fiskekutter, ponton båd, vandscootere og så videre, hver af dem har der egen pris og dækninger. Køb den der passer bedst til dig.

Gå all-in med alle sikkerhedsfunktioner. De fleste forsikringer giver rabatter til gadgets, der beskytter deres investering.

Tag en sejladsklasse. Kontakt din agent for rabat -kvalificerede klasser i dit område. En klasse kan spare dig omkring 5 procent eller mere på din forsikring.

En bred vifte af virksomheder, der tilbyder bådforsikring. I Danmark har vi blandt andet Pantaenius bådforsikring, som tilbyder alt indenfor bådforsikring.  Du kan også læse mere om bådforsikring og gode råd dertil her. Læs mere omkring Pantanenius Kaskoforsikring her: http://www.pantaenius.dk/dk/forsikring/produkter/kaskoforsikring.html.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*