Hvilken motionscykel skal jeg vælge?

Det kan være meget svært at vælge motionscykel. En motionscykel kan nemlig være dyr. Meget dyr. Den kan også være utroligt billig. Og hvordan ved man så, om det er værd at lægge 15.000 kr. for en motionscykel, eller om den til 1.500 kr. kan gøre det? Som med så meget andet, handler det om behov.

Jeg bruger ikke min motionscykel ret meget. Det bliver til nogle få kilometer under TV-avisen. Ikke noget med konditest eller udregning af kalorieforbrænding. Derfor har jeg kunnet klare mig med en utroligt billig model. Bevares, den larmer lidt, men det er nok motionscykel til, at den opfylder mit behov: Jeg kan cykle i stuen engang imellem.

Er du bare lidt mere interesseret i at få nogle tal knyttet til sin motion, kan du med fordel gå lidt op i pris. Allerede ved omkring 2.000 kr. kan du få motionscykler med udstyr til at give dig tal på f.eks. puls, hastighed, kilometer og kalorieforbrænding. Et par tusind yderligere op i pris giver dig en motionscykel med forprogrammerede træningsprogrammer og et mere robust design, der egner sig til stor belastning og storforbrug. Det kan være en god idé at investere lidt ekstra her, hvis du vil bruge den meget, eller du vejer godt til – motionscyklens forlængede levetid vil tjene sig selv hjem.

Men hvis du kan få alt det for 4-5.000 kr., hvorfor så nogensinde investere op mod 15.000 kr.? Det korte svar: Levetid og luksus. Du får en mere robust motionscykel med f.eks. flere muligheder for at justere cyklen, så den passer til lige præcis din krop, bedre skærm på computeren og øget komfort.

Hvilken skal du så vælge? Tja. Hvis det er til lidt hyggemotion som mig, så gå endelig efter de billige. Er det mere seriøst, bør du overveje at lægge lidt ekstra til side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*