Tips til at rejse i USA

USA er ikke ligefrem den mest populære destination for budget-rejser. Mange tager for det meste kun korte ferier og besøger én eller to byer. Efter alt, er det et stort land uden en reel turist infrastruktur eller god cross-country transport. Hotels er ikke store i USA, togene kører ikke til alle steder og de tilbyder ikke working-holiday visas. De fleste rundt-i-verden billetter stopper i LA eller NYC  og USA er et land, som kræver meget tid. Der er mange nationale parker, flotte natur, kultur, musik og lækre mad. Lej en bil og oplev USA kan anbefales. Du kan evt. tage en roadtrip igennem landet. Store byerne er fantastiske men Amerika har også deres helt unikke countryside.

Typiske udgifter

Overnatning: Der er ikke mange hotels i USA. I de mindre byer, vil du kun finde billige hoteller og moteller. Hostels koster mellem $15 til $30 pr. Nat for en dorm-værelse. Billige moteller og hoteller koster fra en pris på $35 pr. nat. Hoteller i byerne koster mindst 60$ pr. nat. Priserne kan variere meget, det kommer selvfølgelig an på hvilke byer du opholder dig i.

Mad: Mad i Amerika er meget billig. Der er fastfood over alt i USA og du kan få et måltid på kun $6. Restauranter som Applebee vil koste omkring $10-15 pr. menu. En sandwichsshop vil blive omkring $5. Foretrækker du en fin restaurant vil den mindste pris være omkring $15.

Transport: USA er et kæmpe land og det kan være svært at rejse rundt i USA. Den nemmeste måde at rejse på er med bilen. De bedste udstrækninger ses bedst via bil. Roadtrip igennem USA giver dig muligheden for at se det bedste ved USA: Ved kysten er der offentlige transport såsom tog og busser, som kan være meget billige. Fly er klar den hurtigste mulighed, men det kan blive ret dyrt.

Tips til at spare

Rejs på jorden: Den bedste måde at rejse igennem landet på er som tidligere nævnt med bil eller med bus. I den nordlige del, kan en busbillet koste så lidt som $1. Fly og tog er helt klart mest populær, men hvis du lejer en bil og deler udgifterne med dine venner, kan en bilturen være meget sjovere og samtidige sparer I mange penge. Læs mere omkring køre-selv-ferier her

Skaf en National Park Pass: Nogle af højdepunkter på rejsen er at besøge de amerikanske nationale pakker. Har du en National Park Pass kan du nem besøge disse parker gratis, så behøver du ikke at betale for indgangsbilletter.

Ting som skal opleves

New York City: En by der aldrig sover, og er en af verdens mest fantastik by. Der intet som du ikke kan se og lave der. Du kan finde alt fra gode museer, kunstgallerier, teater, shopping-muligheder, Central Park, til de bedste restauranter. Alt ved NYC er fantastisk.

Florida: Tropiske øer i Florida er nogen af verdens bedste steder at slappe af. Nyd den caribiske livsstil, mens du stadig er i USA. Læs mere om Florida her

Vandreturer i Nationalparker: Amerika har tusindvis af nationalparker. Disse parker fremhæver det bedste ved det amerikanske natur. Yellowstone, Yosemite, Glacier, Smokey Mountains, Rocky Mountain Park, Badlands-listen,  og man kan blive ved og ved. Sørg for at du når så mange nationalparker som muligt, så du kan få en fornemmelse af den store og varieret landskab, der er i USA.

Dette er bare et bare få ting, som du kan opleve i USA. Amerika har meget at byde og er en rejsedestination som kan anbefales. Tjek alle mulighederne for kør selv ferie i USA ved en af de danske udbydere, her kan vi f.eks. anbefale DANexplore: http://danexplore.dk/rejsemaal/nordamerika/usa/koer-selv.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*