Træner op til at sejle jorden rundt

vores bådJuan Sebastián Elcano og hans medlemmer af Ferdinand Megallans Crew var de første som sat rekorden i sejle jorden rundt. De afsluttede deres rejse i 1522, og rekorden blev først slået i 1889 af Joshua Slocum. Første solo deltager startede i Europa (Yeah). På grund af konfigurationen af kontinenterne, består sejlads rundt om jorden i, at sejle rundt om Antarktis kontinentet, derefter passerer syd for Cape Horn, Care af Good Hope og Cape Leeuwin. Sejle jorden rundt kan gøres på to retninger østpå eller vestpå. De dominerende vind og- strømstyrke (uden for tropiske områder) gør rejsen østpå på den sydlige halvkugle hurtigere, hvilket er største grund til at de fleste skippere og lystbåde, foretrækker denne ture. Fritid yacht-skippere, foretrækker ofte tropiske vejrforhold (Hvilket selvfølgelig giver god mening), og vælger derfor ofte at sejle vestpå, ved hjælp af Panama-kanalen.

Ifølge WSSRC er der én regel, der siger at længden på rejsen skal være mindst være 21.600 m, beregnet fra startende havn og tilbage igen.  Mange personer træner netop til dette løb, med håb om at være første dansker.

Her på bloggen har vi selv haft drømmen om at være den første dansker til at slå rekorden, hvilket også betød at vi deltog i Albin Express for et par år siden (Læs mere omkring den her), men vi har siden lagt det hele på hylden, og bruger nu kun båden til fritid, og enkelte længere ture til at besøge familie i Sverige.

Læs vores råd til bådforsikring her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*